Styring reservedelsbutikk - kjøp bildeler fra velkjente produsenter i originalkvalitet på nett til lave priser
Merke
1
Modell
2
Motor (Type)
Motor (Type)
3

Styring reservedeler tilgjengelig for disse bilmerkene

Styring til VW til en lav pris
Styring til VW biler
Alle modeller
Styring til MERCEDES-BENZ til en lav pris
Styring til MERCEDES-BENZ biler
Alle modeller
Styring til BMW til en lav pris
Styring til BMW biler
Alle modeller
Styring til TOYOTA til en lav pris
Styring til TOYOTA biler
Alle modeller
Styring til AUDI til en lav pris
Bilen Styring til AUDI
Alle modeller
Styring til VOLVO til en lav pris
Bilen Styring til VOLVO
Alle modeller
Styring til FORD til en lav pris
Bilen Styring til FORD
Alle modeller
Styring til NISSAN til en lav pris
Bilen Styring til NISSAN
Alle modeller
Reservedeler tilbud i kategorien Styring

Styring - Viktig reservedelsgruppe hos en bil

Styringssystemet – består av styresnekke, servopumpe og andre styringskomponenter

Styringssystemet gjør det mulig å justere kjøreretningen til en bil eller en annen type kjøretøy – og det trengs en rekke styringskomponenter for å få til dette. Med blant annet komponenter som styresnekke, styrestag, et system for servostyring gjør det ikke bare mulig å kjøre i ønsket retning, men i tillegg med maksimal sikkerhet og komfort. Nå til dags er så godt som alle kjøretøy utstyrt med servostyring. Servopumpen er som regel en hydraulisk pumpe. Dersom en slik hydraulikkpumpe svikter, fungerer styringen fortsatt, men da som en konvensjonell mekanisk nødstyring.

Styresystem og styresnekke – det moderne designet

Det skal være mulig å styre en moderne bil sikkert og raskt, den skal kjøre rett fram på en stabil måte og føreren bør merke minst mulig til ujevnheter i veibanen. Andre viktige faktorer er sikkerhet – for eksempel er hva som skjer med rattstammen ved kollisjoner bakfra viktig – så vel som produksjonskostnaden. Som et resultat av dette velger bilprodusenter i dag gjerne styresystemer av typen Ackermann-styring. De er montert på fremre aksel i forbindelse med uavhengige oppheng.

Styresnekken er utformet som en tannstangstyring og har ingen pitmanarm. Med uavhengig oppheng er er begge sidene utstyrt med styrestag og endeledd. De sistnevnte sikrer koblingen mellom komponentene i styreforbindelsen, som i sin tur styres av styrearmen og styrestangen.

Mens komponenter som rattstammen vanligvis ikke utsettes for nevneverdig slitasje, har for eksempel endeleddene en tendens til å gå i stykker med tiden. Dessuten slites også mansjetten til rattsøylen med årene. Avhengig av utformingen er lengden på styrestaget justert i henhold til dimensjonene på bærearmene, slik at bilens dynamiske stabilitet ved komprimering av fjæringen øker. En del kjøretøymodeller har også en såkalt styringsdemper for å hindre uønskede og farlige bevegelser av styremekanismen og rattet. Utvekslingsforhold mellom rattets og hjulets svinging og styrestanget er mellom 14:1 og 20:1, og mye høyere på lastebiler.

Rexbo er din nettleverandør av alle komponenter relatert til styresystemet, fra hele styresnekken til styrestag og væsken til hydraulikkpumpen i servostyringen.